Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V Distinctive (2006)
Uitvoering | 147 1.9 JTD 16V Distinctive |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
eindoordeel
Voor deze auto in mijn eerste Alfa 147 gereden tot een km stand van 170.000km. Door deze auto was in aangenaam verrast (oorspronkelijk meer duitse auto's gewend). Tijdens de eerste nachtelijke autobahnrit met 2000km op de teller schrok ik toen ik in de achteruitkijkspiegel reed; de auto leek in brand te staan maar eenmaal op de vluchtstrook gestopt en gekeken bleek er niets aan de hand. Niet echt een goed gevoel om met deze alfa aan een hoop km's te beginnen. Met die auto op 2x een poreuze turboslang nooit iets mee gehad. Over de richtingaanwijzer van de 147 valt weinig goeds te melden, in flauwere rechterbochten zoals op rotondes gaan deze bij terugsturen niet automatisch uit. Hoe moeilijk kan het zijn voor een italiaanse ingenieur zijn om hier iets aan te doen? Stiekem gehoopt dat de minimale facelift hier verbetering in zou hebben gebracht maar helaas:
Komen wij nu op de nieuwe Alfa met 150pk en 6 versnellingen. Wat een genot om in te rijden! Het comfortonderstel was goed merkbaar ten opzichte van de vorige 147 maar hieraan ga je wennen. Het geheel was stiller en de voortrein leek meer een geheel. Door veelvuldig duits Autobaanbezoek en 45.000km per jaar is dit een optimale combinatie. Het euvel met de richtingaanwijzers bleek nog steeds hetzelfde helaas. Ook kwam ik erachter dat de cruisecontrol er bij 190 km/h mee stopt. Aan de garage gevraagd of zij hier iets aan konden doen, maar dit blijkt onmogelijk. Mijn wens viel niet in goede aarde en dus betrapte ik mij toch weer om tijdens ritten vol gas over de autobahn, dat mijn voet harder op het pedaal drukte dan noodzakelijk!
Over de wegligging niets dan goeds, maar laten wij het over de minpunten hebben: de richtingaanwijzers, het erbarmelijk piepen/kraken van de voorvering (ondankks het comfortonderstel), iedere 20.000km lijken de koplampen de moeten doorbranden (dit wordt niet gemeld op de boordcomputer) en het knakkende geluid bij het openen van de portieren. Dit moet ook iedere grofweg 35.000 km gebeuren. Ook is er 2 maal de EGR klep vervangen en is deze 1 keer schoongemaakt. Hierna wordt de auto meteen zuiniger. In het begin verbruikte de auto 1 op 14 en op het laatst zelfs 1 op 17 bij een vlotte rijstijl.
Nu dus met pijn in het hart afstand moeten nemen van deze auto door de hoge kilometerstand. Persoonlijk had ik hier graag nog een jaar mee doorgereden, maar de leasemaatschappij acht de auto dan slecht verkoopbaar. Nu mag ik in een bluemotion golf plaatsnemen (deze auto was over in het wagenpark), het is ondanks mijn duitse "opvoeding" nu niet echt een auto waar ik wild van word...

Alfa Romeo 147 2.0 T.Spark Collezione Selespeed
- 2006

Alfa Romeo 147 1.6 T.Spark Progression Clima, Cruise control, Radio, Mistlamp, Lichtmetalen velgen Bij de verkoop van gebruikte voertuigen door CD-Cars wordt geen standaard garantie verstrekt. De koper aanvaardt het voertuig in de staat waarin het zich bevindt op het moment van aankoop, in
- 2005

Alfa Romeo 147 1.6 ,Business, 1 eigenaar, Nwe APK