Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115pk Progression (2003)

Alfa Romeo 147
Alfa Romeo 147Alfa Romeo 147Alfa Romeo 147Alfa Romeo 147Alfa Romeo 147Alfa Romeo 147Alfa Romeo 147Alfa Romeo 147 - interieurAlfa Romeo 147 - interieurAlfa Romeo 147 - interieur

Uitvoering147 1.9 JTD 115pk Progression
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

Deze Alfa is mijn eerste diesel. Hiervoor heb ik steeds met Honda gereden, een merk dat gekend is voor zijn vlotte viercilinders. Die motoren moeten echter goed op toeren gehouden worden als je een beetje wil opschieten, wat nogal vermoeiend kan zijn op langere afstanden. Dat heb je met de Alfa zeker niet. Dankzij het koppel van deze dieselmotor kan je met de 147 lekker opschieten zonder dat je er hard voor moet werken, alles gaat zo moeiteloos. Dat is eveneens het grote nadeel, want je rijdt altijd te hard, wat met het grote radaroffensief van de laatste jaren niet zo goed is. Het lagere verbruik (1 op 13,5) is natuurlijk ook mooi meegenomen.

De eerste zes maanden zijn verschrikkelijk geweest. Mijn wagen stond reeds na 3 weken weer bij de dealer om de connect-eenheid (GPS, radio-cd & telefoon) te vervangen. De wagen hield ook geregeld in, één keer zelfs zo erg dat ik tijdens een inhaalactie op de snelweg van 140 km/u naar 120 zakte. De remlichten bleven regelmatig branden, en bij kilometerstand 13.000 is de koppeling zelfs al stuk gegaan. Na die eerste zes maanden heb ik bij mijn dealer gedreigd verdere stappen te ondernemen, en dit met succes. Mijn wagen is toen zeer grondig nagekeken, en nu, 43.000 later heb ik nog steeds geen verdere problemen gehad.

7,0