Alfa Romeo 147 1.6 T.Spark 16V Veloce Edizione Sportiva (2003)
| Uitvoering | 147 1.6 T.Spark 16V Veloce Edizione Sportiva |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Na wikken en wegen ben ik overstag gegaan voor de aanschaf van mijn eerste Alfa Romeo. Het is een fantastische auto om mee te rijden. De reputatie van slechte auto heeft is in mijn ogen volledig teniet gedaan met deze 147. Het weggedrag is uitstekend te noemen, ook het interieur is sportief uitgevoerd met goede sportstoelen. Ik heb gekozen voor een Alfa 147 Veloce Edizone Sportiva, lekker veel power (120PK) om sportief mee te rijden. Inmiddels ben ik met de Alfa op vakantie geweest naar Italie. Wat is het een genot om met deze auto over de Duitse autobahn te rijden. Echter wat tegen valt is de bagageruimte, maar met de achterbank plat kom je een heel eind. Helaas is de vreugde bij de aflevering van de Alfa wat minder geweest. Ik heb mijn JVC navigatiesysteem over laten zetten in de auto, hij werd zonder frame zo in de auto gemonteerd en afgeleverd, ik was natuurlijk niet te spreken over de wijze van montage en heb de dealer daarop aangesproken (was niet leverbaar werd verteld, Falco in Beverwijk). Uiteindelijk hebben zij na een boze brief aan de directie er een inbouwframe ingezet wat gewoon bij de auto-onderdelenzaak te koop was.
Ik ben ontevreden over deze dealer, naar mijn idee kun je zo iets niet afleveren, daarna heb ik de auto weggebracht voor een piep bij de wielophanging, na een dag in de garage bleek het probleem niet opgelost toen ik weg reed. voor een tweede keer voor het probleem terug geweest, er wordt driftig met olie en vet gerommeld bij het rubber van de schokdemper, ook dit mocht niet baten. Wat mij verder tegen valt is het zeer hoge olie verbruik (1ltr/2000km) en benzine verbruik 1:9 tot 10.
Ondanks dit vindt ik het een geweldige auto!
Hoog olie verbruik
hoog brandstof verbruik
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Golf R32, 147 GTA, Impreza WRX, deze heftige straatracers koop je voor €15.000

Alfa Romeo 147 GTA - Op de rollenbank

Volkswagen Golf R32 (2003) vs. Alfa Romeo 147 GTA (2003) - Dubbeltest dikke youngtimers met V6

Klokje Rond: Alfa Romeo 147 1.6 TS (2002) - 464.842 km