Alfa Romeo 146 2.0 TD (1996)

Alfa Romeo 146
Alfa Romeo 146Alfa Romeo 146Alfa Romeo 146Alfa Romeo 146Alfa Romeo 146Alfa Romeo 146Alfa Romeo 146 - interieurAlfa Romeo 146 - interieur

Uitvoering146 2.0 TD
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2003

De Alfa 146 is een zeer prettige auto om meer dan gemiddelde afstanden te rijden. Zelf rijd ik alle dagen tenminste 120km en in de weekenden wordt er meestal nog iets meer gereden. Zowel op korte als op lange afstanden blijft de auto het goed doen.
Op snelheid voelt het allemaal erg vertrouwd aan. Het is absoluut geen sprinter maar dat is ook niet het karakter van deze conventionele diesel. Hoewel vanaf het moment dat de turbo inkomt (wat goed merkbaar is bij sportieve rijstijl) trekt de motor razend snel door. Hoog in toeren rijden hoefft niet boven de 3750 omw/min is de fut er echt wel uit. Bovendien is het op toeren rijden niet echt voordelig rijden. Bij een normaal gebruik op de snelweg is een gemiddeld verbruik van 1:16 haalbaar. Zuiniger rijden kan absoluut maar gaat wel ten kosten van de prestaties. Als de 146 eenmaal op gang is en de eerste twee versnelling zijn door geschakeld kan men vlot rijden zonder dat men de auto hoog in de toeren jaagt, puur op koppel. Kortom het is een zeer fijne auto om te rijden.

Eind van de maand gaan we samen de sneeuw opzoeken voor een weekje vakantie!
Hierna zal ik jullie verder informeren over de opgedane ervaringen.

Uiteraard is het een goede vakantie geweest en heb ik geen problemen met de Alfa gehad. Wel leuk om te vermelden dat ons chalet een stukje van de weg af was en de Alfa de enige twee wiel aangedreven auto was welke op eigen kracht nog bij het chalet kon komen. De laatste dagen lukte dat alleen nog de BMW X3 en X5 welke ook mee waren. Wel hadden alle auto’s de laatste dagen de kettingen nodig. De X3 heeft zelfs vast gestaan waar de Alfa gewoon als eerste gemakkelijk door heen kwam.
Dit was een zeer leuke ervaring!

Na bijna vier jaar is het moment gekomen dat we onze wegen zich scheiden, ik moet afscheid gaan nemen van mijn Alfa. In deze vier jaar hebben we zo’n 133.000 km samen gereden. Overigens wel met heel veel plezier! De teller staat inmiddels op een 273.000 km. Momenteel zal de auto hoogstwaarschijnlijk nog steeds rond rijden maar dan in Polen, op naar de 300.000 km!

Alfa Bedankt!!!

Eigenlijk zeer weinig problemen gehad buiten het normale onderhoud;
- remcilinder RV vervangen.
- bij aanschaf bleken kachel radiateur en kachelkraan beide te lekken dit is direct vervangen.
- Regulier onderhoud, uitlaat, remblokken (meerdere malen kort na elkaar door defect in remcilinder), ruitenwisserbladen, 2 nwe voorbanden, olie en filters, distributiesnaar en platte riem vervangen.
- Afgelopen week eerste originele accu vervangen bij (219.000 km).
- Bij 222.000 zowel startmotor als dynamo vervangen. De dynamo was tot de draad versletenz zei men. De auto heeft zeker een hoge km stand was de vraag. :-))
- Nou voor de tweede keer de distributie vervangen!! en verder een aantal kleine zaken, maar weer geen gekke dingen (260.000km).

- 3x nwe voorruit--> 1x scheur en 2x montage fout Carglass Hoofddorp!