Alfa Romeo 146 1.8 Twin Spark 16V L (1998)
Uitvoering | 146 1.8 Twin Spark 16V L |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Wat mij erg bevalt aan deze auto is de prestatie in het wegverkeer. Ondanks het hoge vebruik door de 8 bougies geniet ik toch elke dag van de auto. Wat ik belangrijk vind bij een auto is dat hij goed reageert op de bestuurder. Dat is zeker het geval bij deze auto. Op de snelweg kan je merken dat deze auto goed reageert op het gas. Bij een inhaalmanoeuvre (normale snelheid van 120 km/h) waarbij je eventjes accelereert merk je direct dat de motor kracht geeft en je hoeft dus ook niet eindeloos te wachten. Hiervoor had ik een Fiat Punto (nieuw gekocht) en dat was wel anders. Helaas is het wel een dure auto qua verbruik en onderhoud. Maar het gaat er bij voornamelijk om dat de auto plezierig rijdt en presteert wanneer je hem nodig hebt!
Waar ik vooral van schrok waren de hoge onderhoudskosten de eerste keer. De bougies en remschijven moesten vervangen worden. Dit totale plaatjes (was APK en grote beurt) kostte toen mij ruim 400 euro. Ik vind dat een hoop geld, maar dan kan hij er voorlopig wel weer tegen. Ook is de transmissie niet erg best. Inmiddels 2x teruggeweest naar de merkdealer die het voor mij gratis heeft gerepareerd door de bak opnieuw te vetten.