Alfa Romeo 146 1.6 Twin Spark 16V L (1998)
Uitvoering | 146 1.6 Twin Spark 16V L |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Ik heb hem gekocht vanwege het uiterlijk, de complete uitrusting en natuurlijk de rij-eigenschappen. Plus: het is geen ´13 in een dozijn´ auto. Hij is lekker stug geveerd waardoor de communicatie met het wegdek goed is. Bochtgedrag is prima: de auto voelt lekker levendig aan, maar niet nerveus. Sturen kan heel scherp en precies. Het is leuk bochten nemen!
Verder hebben we er gewoon erg veel plezier van de auto. De zit is goed dus je houdt het op de stoelen lang uit. De auto is ruim (er kan bovendien veel in de kofferbak) en je zit voor en achter gewoon prima. Hij is wel wat rumoerig op hoge snelheden, vanaf 140 km/h. Dat komt omdat de motor dan veel toeren gaat maken.
De L uitvoering is compleet uitgevoerd met zaken als centrale vergrendeling, electrisch bediende ramen voor en spiegels (+ verwarmd). Hoogteverstelling koplampen, stuur en bestuurdersstoel. Hoofdsteunen achterin en mooie bekleding. Ik heb ook airco, maar dat was toen een optie.
Ik ben eenmaal stil komen te staan: de koppeling ging kapot. Dat kwam door een defecte hydraulische pomp die dat mechanisme bedient. Was geen dure reparatie. De wegenwacht had me in 5 minuten weer op weg.
60.000 km grote beurt, apk, distributieriemen vervangen, diverse kleine zaken zoals lampjes, pollenfilter, defecte nokkensteller, etc. Kosten 1100 euro.
70.000 km defecte hydraulische pomp van de koppeling. Kosten 136 euro.
80.000 kleine beurt en apk. Kosten 95 euro.
102.000 grote beurt, APK, nieuwe bougies (8!). Kosten 580 euro.
103.500 airco afvullen, slang vervangen, radiator vervangen (verroest). Kosten 630 euro.
Verder zijn in de loop der tijd de banden vervangen.