Alfa Romeo 145 1.6 Twin Spark 16V L (1997)

Uitvoering | 145 1.6 Twin Spark 16V L |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Alfa Romeo 145 1.6 16v Twin Spark L
Stel, je hebt een beperkt budget maar wil toch in iets leuks rijden? Dit 'probleem' heb ik al een aantal jaren. Het kan soms best lastig zijn om tegelijkertijd student en autoliefhebber te zijn. Aan de andere kant is het een uitdaging om voor een beperkt bedrag toch iets moois te vinden.. En met mooi bedoel ik dan een auto waar niet iedereen in rijd. Zodoende had ik hiervoor een witte Bmw e30 uit 87. Prachtige wagen, al was 'ie niet in heel beste staat. Daarvoor een Volvo 440 1.7 automaat gereden. Ook een prachtbak, heerlijk lomp..
Nu dus weer iets totaal anders, een Italiaan! Bij een Hyandai dealer gekocht voor weinig, gezien de maagdelijke kilometerstand van 87000 met NAP, onderhoudshistorie en vol jaar apk. De auto stond mooi op de foto, geen spatje roest, en met alle bumpers in kleur gespoten, en dat maakt hem in mijn ogen echt stukken mooier dan die andere 145jes met die grote stukken zwart plastic.
Bij de proefrit op slag verliefd. Goed, het koppelingspedaal was even wennen want de auto bokte nogal, maar verder fantastisch. Het sturen ging lekker licht, maar wel met veel gevoel. De remmen voelden ook bovengemiddeld goed aan, alsof ze gemaakt zijn voor hoge snelheden. Mijn auto is uitgerust met airco, die ook nog eens fantastisch bleek te werken.. Toen de auto eenmaal warm was even een keer goed doorgetrokken. Waar ik eerst lichtelijk teleurgesteld was in de kracht van de motor, werd ik ineens wakker geschud. Aha, dacht ik, ik moet hem dus BOVEN de 3500 toeren rijden. Dan is het pas feest! Heerlijk sportief geluid ook. Over geluid gesproken, auto kwam met een Kenwood radio en standaard 6 speakers, waar heerlijk heldere klanken uit knallen! De deal was daarna snel gemaakt!
Tot nu toe weinig problemem gehad. Auto bevalt goed en het sportieve karakter kan mij nog steeds goed bekoren. Over kraakjes en rammeltjes hoor je mij niet klagen. Valt heel erg mee, zeker na wat ik gelezen had van sommigen.. Helaas is alleen de stuurbekrachtiging er pas mee gestopt. Is ergens lek, maar weet nog niet waar. Binnenkort even naar laten kijken. Het hindert wel, maar is gelukkig geen ramp.
Tot zover mijn eerste verslag.