Wie is die jongedame?

Mercedes-Benz SL

Een opmerkelijk detail in de persfoto's van de nieuwe Mercedes-Benz SL. Nu eens geen modieuze jonge, hippe vogel achter het stuur, maar een grijzend heerschap. Mercedes is daar natuurlijk uitermate realistisch mee, want de gemiddelde SL zal, in elk geval in Nederland worden gekocht door pensionado's die hun schaapjes op het droge hebben. Helemaal in deze goudbruine kleur.

De vraag dringt zich op hoe we die jongedame naast hem moeten interpreteren. Is het zijn dochter of brengt hij de buurvrouw even naar het station? 't Zou natuurlijk net zo goed zijn veel jongere vrouw kunnen zijn of een maîtresse natuurlijk – want een SL-koper is per definitie een levensgenieter. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar dit soort complottherorieën leiden mij enorm af van waar het hier werkelijk omgaat: de nieuwe van Mercedes.

't Is een opvallende trendbreuk bij Mercedes-Benz. Want hoe hoog het bejaardenbak-gehalte van een nieuwe auto doorgaans ook is, altijd presteren de fabrikanten op de persfoto's jonge mensen met surfplanken of gelukkige jonge gezinnen te laten zien. Hoe zou zo'n ouder heerschap uitstralen op het imago van de SL? Ik kan me een persfoto van de Daewoo Nubira herinneren waar ook in alle onwapenende eerlijkheid een echtpaar van de ware doelgroep werd getoond. En we weten hoe het met die auto is afgelopen…

Lezersreacties (64)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens