En daar is-ie weer!

politieagent
"Flits na te hard rijden blijft achterwege", kopt De Telegraaf vanmorgen. Dankzij digitale camera's is flitsen voortaan overbodig, en Zwolle en Ankeveen krijgen de primeur. Hoe kort is het geheugen van 's lands grootste dagblad? Want nog maar vier maanden geleden jubelde deze zelfde krant "Geen flits meer bij snelheidscontrole". Toen was de primeur voor de politie Gooi- en Vechtstreek. Nou ja, primeur, ook toen was het bericht al een volle boodschappentas blabla. Nu de krant van wakker Nederland voor de zoveelste keer hetzelfde verhaal opnieuw afdrukt, ben ik toch maar even in mijn eigen nieuwsarchief gaan graven. En behalve de bekende foto van 11 mei 2003, waarop een vriendelijke diender met digitale set zijn middelvinger naar mij opsteekt, stuitte ik op een stukje dat ik op 7 april 2001 tikte voor mijn oude website:
De N65 van Tilburg naar Den Bosch krijgt binnenkort het eerste digitale controlesysteem van Brabant, zo meldt het Brabants Dagblad vandaag.
De camera's komen eind deze maand in Helvoirt te staan en controleren zowel op snelheid als rijden door rood. De beelden gaan via een telefoonlijn rechtstreeks naar het bureau verkeershandhaving in Den Bosch. In juni verwacht de politie ook de directe telefoonverbinding klaar te hebben. Vanaf dat moment geschiedt de controle geheel vanuit het bureau. De tijd tussen overtreding en ontvangst van de bekeuring is daarmee niet per definitie versneld; de politie blijft afhankelijk van het werktempo van het CJIB te Leeuwarden, waar de administratieve afwikkeling plaatsvindt.
Tot zoverre het laatste nieuws van De Telegraaf, vers van de naald. Bureau Verkeershandhaving vraagt, De Telegraaf draait. Dat Spee, na vijf jaar tonnen belastinggeld verspillen aan het uitvechten van een persoonlijke vendetta, afgelopen week tegen ondergetekende definitief het onderspit moest delven, dat vond De Telegraaf geen nieuws; mag niet van Spee. Gelukkig hebben de nieuwe media wat meer lef.

Lezersreacties (11)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.