Aftellen naar de Land Rover G4 Challenge

Land Rover G4 Challenge 2006
Het duurt nog ruim een jaar voor de derde editie van de Land Rover G4 Challenge van start gaat, maar toch spookt het al weer door mijn hoofd. En dat enthousiasme heeft een reden: vorig jaar was ik er bij en dat was met afstand de meest indrukwekkende reis die ik ooit heb gemaakt. Een tocht door gebieden waar amper ooit een westerling is geweest, slapen in een tentje bij twintig graden onder nul, je wassen in een bergbeekje met water rond het vriespunt, geveld worden door hoogteziekte en dehydratie: prachtig, ik had het voor geen goud willen missen.
Toen we de laatste avond, in Tarija, zaten bij te komen van de ontberingen, gonsden de geruchten al over de bestemming van de volgende editie. Een deel daarvan zou in Siberië plaatsvinden en laat dat gebied nou net hoog op mijn lijst van nog te bezoeken streken staan. Inmiddels heeft Land Rover een tipje van de sluier opgelicht: het feest zal plaatsvinden in Azië. Nou is dat een ruim begrip, maar Siberië valt daar wel mooi binnen. Verder zullen per land niet één, maar twee deelnemers het strijdperk betreden. Als team bovendien en dat is goed nieuws, want vorig jaar werd de Nederlandse kandidaat Thijs Maartense zwaar gehinderd door het feit dat hij de laatste etappe ingedeeld was met een van de minst sterke kandidaten. Wie over een ijzeren conditie en teamgeest beschikt en voor de duvel niet bang is, kan ik alleen maar van harte aanraden zich in te schrijven: dit vergeet je nooit meer. Nou is het natuurlijk nog helemaal niet zeker dat AutoWeek bij de gelukkige media behoort die mee mogen, en zelfs als dat zo is, is het nog maar de vraag of ik de gelukkige ben die namens ons blad mee mag, maar, Land Rover, als jullie dit lezen, weet dat mijn vaccinaties voor Azië allemaal nog geldig zijn en dat mijn thermisch ondergoed van vorig jaar nog in de kast ligt. Dan ga ik vast aan mijn conditie werken.

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens