Test: Ford Mustang Mach-E vs. Volvo XC40 P8 AWD

Badge engineering

73 reacties

Video
AutoWeek 10 2021
AutoWeek 10 2021

Je leest het in AutoWeek 10 2021

Fords keuze om een elektrische SUV ‘Ford Mustang Mach-E’ te noemen, komt het merk op veel kritiek van Mustangliefhebbers te staan. Tegelijkertijd lijkt de stap nu al succes te hebben, want de nieuwe ‘Mustang’ is juist door die naam een erg spraakmakende auto. Nu is het tijd om ons op de inhoud te richten: kan de Amerikaan de strijd met de Volvo XC40 P8 aan?

EV’s en hun namen, je kunt er een boek over schrijven. De elektrische auto markeert bij veel autobouwers het begin van een nieuw tijdperk en dat is te merken. In navolging van het hippe en succesvolle Tesla heten elektrische Volkswagens ‘ID’, trok Mercedes ‘EQ’ uit de kast en kiest Ford voor ‘Mustang’. Die naam verwijst als enige nadrukkelijk wél naar het verleden, nota bene naar een product waarmee Ford al sinds de jaren 60 liefhebbers aan zich bindt. Dat heeft precies niets met een EV te maken en Ford erkent ook dat die liefhebbers hiermee niet allemaal blij zullen zijn. Maar tegelijk is er een veel grotere groep die zich volgens de marketeers juist wél aangetrokken voelt door de naam en de uiterlijke kenmerken van de Mach-E. Wie om praktische of financiële redenen nooit een Mustang heeft kunnen rijden, kan dat nu immers wellicht wel.

Verder lezen?

Dit artikel is gratis te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor maak je eenmalig een AutoWeek account aan, waarna je onbeperkt uit het AutoWeek archief kunt downloaden.

Inloggen of Registreren

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (73) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum