Skoda Kodiaq - Land Rover Discovery

Opmaat naar de koningsklasse

Skoda Kodiaq - Land Rover Discovery
AutoWeek 18 2017
AutoWeek 18 2017

Je leest het in AutoWeek 18 2017

Met de Kodiaq wil Skoda een plaats opeisen in de koningsklasse van de SUV's. Maar heeft het merk wel genoeg in huis om ook in de eredivisie succesvol te zijn? In deze test neemt de Kodiaq het op tegen de gevestigde orde in het premiumsegment: de Land Rover Discovery Sport.

Skoda overtreft zichzelf met de Kodiaq: zo groot en zo 'premium' is een Skoda nog nooit geweest. De nieuwe SUV overtreft zelfs de Superb, en die maakte als Skoda al zoveel indruk. De grote vraag is natuurlijk of de Kodiaq genoeg kwaliteit in huis heeft om een serieuze concurrent te vormen voor de allerbeste SUV's van dit moment. Lukt het een topversie van de Kodiaq zelfs om de 'premium' Land Rover Discovery Sport te verslaan?
Deze test moet het uitwijzen. Voor de verandering zetten we een benzineversie tegenover een diesel. Dat doen we niet vaak, maar zeker sinds het wegvallen van de bijtellingsvoordelen is duidelijk geworden dat de zakelijke rijder niet meer vanzelfsprekend voor diesel kiest. Hij geeft steeds vaker de voorkeur aan een benzineauto, zelfs als hij veel kilometers rijdt. Of het gesjoemel van Volkswagen en het afsluiten van bepaalde stadscentra voor oudere diesels daar een nu wel of niet rol bij spelen, we kunnen er niet omheen: de diesel zit in het verdomhoekje. Om de vergelijking verder zo eerlijk mogelijk te houden, zijn beide auto's oorzien van een 2,0-liter viercilindermotor met een vermogen van 180 pk. Ze hebben ook allebei 4x4 én het zijn allebei zevenzitters. Overigens kun je de Discovery Sport niet eens krijgen met een benzinemotor van minder dan 240 pk, nog een reden deze benzine- dieselvergelijking aan te gaan.

Verder lezen?
Het volledige artikel kost normaal €1,49, maar wordt tijdelijk gratis aangeboden als u ingelogd bent met een AutoWeek account. Het artikel wordt aangeboden in PDF formaat.
Koop artikel €1,49

Oeps, er ging iets mis...

Er is iets mis gegaan met je betaling. Probeer het later nog eens.
sluiten

Skoda Kodiaq - Land Rover Discovery

Opmaat naar de koningsklasse

Koop dit artikel als PDF voor slechts €1,49.
Vul je e-mailadres in waarop je het artikel wilt ontvangen:

Skoda Kodiaq - Land Rover Discovery

Opmaat naar de koningsklasse

Je betaling is voltooid! Het artikel is naar je email-adres gestuurd. Je kunt het artikel direct downloaden door op onderstaande knop te klikken. Download het artikel

PRIVATE LEASE Skoda Kodiaq

Gerelateerde forumtopics