Renault Scénic - Volkswagen Golf Sportsvan

Ongewild bijzonder

AutoWeek 24 2018
AutoWeek 24 2018
AutoWeek 24 2018

Je leest het in AutoWeek 24 2018

Ooit was een MPV de veilige keuze voor wie veel ruimte zocht en een SUV voor buitenbeentjes. Inmiddels is het eerder andersom, maar Renault en Volkswagen zien nog heil in het traditionele ruimteconcept. De Scénic kreeg onlangs een volledig nieuwe motor en mag zich daarmee tijdens een dagje uit bewijzen tegenover de recent gefacelifte Golf Sportsvan.

De Volkswagen Golf Sportsvan is al sinds 2014 onder ons, maar nog altijd is het een wat lastig te plaatsen model. Net als zijn voorganger Golf Plus is het een iets hogere, ruimere versie van de Golf, maar zonder de duidelijke MPV-kenmerken en écht hoge zitpositie van concurrerende vijfzits ruimtereuzen. Met alternatieven als de Golf Variant en Touran binnen handbereik opereerden de hoge Golfs dan ook altijd in een klein gaat- je van het uitgebreide Volkswagen-gamma. Met de komst van de T-Roc is de positie van de Sportsvan er niet beter op geworden. Waar een Tiguan duidelijk groter is dan de hoge Golf, is de kleinere T-Roc zowel qua prijs als binnenruimte goed vergelijkbaar met de Sportsvan. Die T-Roc wordt al dan niet terecht nadrukkelijk neergezet als hip en fris, termen die op het eerste gezicht niet van toepassing zijn op de 'oudgediende'. De hatchback-achtige koets van de Sportsvan kan de vrolijk gekleurde bloemenzee op de foto's goed gebruiken, al helpt de zwarte lakkleur niet. De modernere lichtunits en strakgetrokken bumpers van de facelift doen de auto moderner, maar zeker niet karakteristieker ogen. Dat is geen schande, maar een sprankelende verschijning is de Sportsvan zeker niet. Dat wat saaie karakter lijkt precies wat Renault bij de laatste generatiewisseling van de Scénic heeft willen voorkomen. Hoewel de auto inmiddels een vertrouwde verschijning is, oogt het model dankzij de enorme raampartijen, stompe neus en gigantische wielen nog altijd fris. Het tegen meerprijs in contrasterend zwart uitgevoerde dak draagt bij aan mogelijkheden is voor een auto in dit de feestvreugde. Ook bij het ontwerpen van de binnenzijde speelde creativiteit een grote rol. Het centraal geplaatste, verticale infotainmentscherm springt als eerste in het oog, want het is fors uitgevallen, even- als het glasoppervlak. Renaults systeem behoort op de gebieden vormgeving en snelheid zeker niet tot de wereldtop, maar de digitale omgeving is wel bijzonder uitge- breid. Uiteraard is er navigatie en kan de Scénic overweg met Android Auto en Apple Carplay, maar vooral de hoeveelheid instelmogelijkheden is voor een auto in dit segment ongekend groot.

Verder lezen?

Dit artikel is gratis te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor maak je eenmalig een AutoWeek account aan, waarna je onbeperkt uit het AutoWeek archief kunt downloaden.

Inloggen of Registreren