Renault Mégane vs. Seat Leon - Dubbeltest

Bijpunten zonder botox

49 reacties

Video
AutoWeek 40 2020
AutoWeek 40 2020

Je leest het in AutoWeek 40 2020

Ongeveer halverwege zijn levenscyclus krijgt de Renault Mégane een facelift waarbij aan het uiterlijk maar weinig wordt gewijzigd. Dat vond men niet nodig, al had de Fransman wel een update nodig om nieuwe concurrenten zoals de Seat Leon van repliek te kunnen blijven dienen.

Of je er nu fan van bent of niet: de stijl die Laurens van den Acker voor Renault heeft gekozen, veroudert niet snel. Eigenlijk ziet de huidige Mégane er nog net zo fris uit als toen de compacte middenklasser in 2016 ten tonele verscheen. Zo zien ze het bij Renault zelf in elk geval, want bij de facelift wordt er van alles aangepakt, terwijl het uiterlijk nauwelijks verandert. Wie heel goede ogen heeft (en veel tijd), zou de nieuwe indeling van de lichtunits kunnen ontwaren. En in het geval van de sportieve uitvoering, zoals de testauto, staat er voortaan R.S. Line op, in plaats van GT Line. Binnenin veranderde er op het eerste gezicht ook al niet veel. Nog altijd biedt de Mégane een keurige hoeveelheid bagageruimte en een redelijk aanbod van plaatsen achterin. Voor volwassenen van 180 cm gaat het daar prima, maar voor grotere personen wordt het krap. Ook het dashboard ziet er hetzelfde uit. Smaakvolle vormgeving, stevige materialen en, op de RS Line, fantastische sportstoelen. Dan gaat het contact aan, komen de twee schermen tot leven en blijkt er op dat vlak juist heel veel te zijn veranderd. Het wat karige digitale instrumentarium en het rampzalige multimediasysteem ruimden het veld ten faveure van modernere systemen. Om te beginnen het centrale scherm: dat is nog altijd een groot, rechtopstaand touchscreen, alleen is de software die erop draait nu dezelfde als in de Clio. Dat werkt een stuk overzichtelijker en hoewel het nog altijd bij vlagen erg traag kan zijn, vind je veel sneller de juiste knoppen. En doordat deze een stuk groter zijn, raak je ze ook gemakkelijker. Het instrumentarium is nu in zijn geheel digitaal en biedt daardoor bijvoorbeeld de mogelijkheid de navigatie- kaart te tonen. Prettig!

Verder lezen?
Het volledige artikel is beschikbaar voor slechts €1,49. Het artikel wordt aangeboden in PDF formaat.
Koop artikel €1,49

Oeps, er ging iets mis...

Er is iets mis gegaan met je betaling. Probeer het later nog eens.
sluiten

Renault Mégane vs. Seat Leon - Dubbeltest

Bijpunten zonder botox

Koop dit artikel als PDF voor slechts €1,49.
Vul je e-mailadres in waarop je het artikel wilt ontvangen:

Renault Mégane vs. Seat Leon - Dubbeltest

Bijpunten zonder botox

Je betaling is voltooid! Het artikel is naar je email-adres gestuurd. Je kunt het artikel direct downloaden door op onderstaande knop te klikken. Download het artikel
Renault Mégane TCe 140 vs. Seat Leon 1.5 eTSI

PRIVATE LEASE Renault Mégane

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (49) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.