Test: Opel Crossland vs. Kia Stonic

Frisse neuzen

34 reacties

Video
AutoWeek 11 2021
AutoWeek 11 2021

Je leest het in AutoWeek 11 2021

De Opel Crossland verliest zijn ‘X’, krijgt een frisse neus en een nieuwe topversie. Min of meer tegelijkertijd krijgt ook de Kia Stonic een update, waarbij in de vorm van de sportieve GT-Line het gamma ook hier aan de bovenkant wordt aangevuld. Dat vraagt om een directe confrontatie.

De facelift van de Opel Crossland heeft aanzienlijk meer om het lijf dan die van de Kia Stonic. Bij de Koreaan zijn het eigenlijk alleen de koplampen met ledverlichting die verraden dat je met een vers exemplaar van doen hebt. Tenminste, dat geldt voor de normale versies. De nieuwe GT-Line-uitvoeringen krijgen een unieke voor- en achterbumper mee en zijn daarmee een stuk eenvoudiger te herkennen, al blijft het een uiterst subtiele update. Daarvan moet Opel niets weten.

Het merk heeft de laatste jaren geregeld een nieuw familiegezicht gelanceerd en doet dat nu wederom. De officiële vaandeldrager van dat voorkomen is de geheel nieuwe Mokka, maar de herziene Crossland toont de ‘Opel Vizor’ iets eerder. Het komt erop neer dat de koplampen nu ogenschijnlijk onderdeel uitmaken van een grille die
qua vorm een beetje doet denken aan die van onder meer de eerste Opel Manta. De zwarte band tussen de lichtunits, die bij de Crossland overigens hun vorm mochten houden, is echter niet de echte grille. Die vinden we lager in de bumper, bij de jongste topversies gevat in een zilverkleurige rand. Versies, inderdaad, want het zijn er twee. De GS Line is net als de GT-Line van Kia een sportief aangeklede variant, alleen staat die bij Opel niet helemaal bovenaan het gamma. Die rol is weggelegd voor de Ultimate. Die krijgt onder meer alcantara stoelbekleding, ergonomische comfortstoelen, een verschuifbare achterbank, ledverlichting rondom en een uitgebreid multimediasysteem mee.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum