Seat Mii 1.0 60pk Ecomotive Sport (2015)
Uitvoering | Mii 1.0 60pk Ecomotive Sport |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Ervaring Seat MII
Sinds 2015 zijn wij in het bezit van een Seat Mii 5 deurs. De auto is destijds nieuw gekocht en was de opvolger van een Nissan Micra van 2006 die destijds ook nieuw is gekocht. Een leuk en pittig design, leuker dan de Up. Het is vooral een volwassen auto en erg ruim voorin. Wij hebben een complete versie met LM velgen, mistlampen, parkeersensoren en airco. Het verbruik is prima en het geluidsniveau voor dit segment auto is laag. De radio geeft een prima geluid, een stuk beter dan het geluid van de radio in mijn auto die jonger is en ook duurder was. Ondanks vele positieve zaken heb ik 2 minpunten: schakelen vanuit stilstand naar 1 is bijna niet mogelijk, het gaat prima wanneer de auto langzaam rijdt/ bijna stil staat.
Een groot minpunt vind ik de rechtuitstabiliteit, wij rijden nooit op stoepranden of er tegenaan, ontwijken flinke kuilen maar toch moet ik in rechte lijn te vaak lichtjes bijsturen, irritant. Hebben andere eigenaren hier ook last van? Over een jaar willen we weer een andere, wellicht nu een Up omdat dit model na de facelift leuk oogt, wel eerst een rit maken en controleren hoe deze besturing is. Ido Verheijen.