Zes studies Volkswagen Up

Volkswagen buggy up!
Volkswagen buggy up!Volkswagen cross up!Volkswagen cross up!Volkswagen up! azzurra sailing teamVolkswagen up! azzurra sailing teamVolkswagen up! azzurra sailing teamVolkswagen GT up!Volkswagen GT up!Volkswagen e-up!Volkswagen e-up!Volkswagen buggy up!Volkswagen buggy up!Volkswagen buggy up!Volkswagen up! Family
Natuurlijk draait bij Volkswagen momenteel alles om de Up. Zes studies moeten het kleintje op de IAA extra onder de aandacht brengen.

De Buggy Up is een opengewerkte Up die op 18 inch wielen staat. Achter de twee stoelen zorgt een rolbeugel voor bescherming, ook de dorpels zijn open. Opdat je met deze Buggy Up ook bij windkracht 12 en hevige slagregens op pad kunt is het interieur waterbestendig gemaakt.

Dan is er de Up Azzurra Sailing Team. VW-ontwerpers Giorgetto Giugiaro en Walter de'Silva bedachten 'm ongetwijfeld tijdens een zonnige lunch op een terras met uitzicht aan zee. Dak en deuren ontbreken, zodat ook deze Up lekker open is.

De Cross Up verwijst alvast naar het uiterlijk van de vierdeurs-Up en tegelijkertijd hint hij naar een eventuele opgeruigde Up zoals er ook Cross-modellen zijn van andere Volkswagens. Natuurlijk zijn er de obligate zwarte carrosseriedelen, hij staat 15 mm hoger op de poten en heeft 16 inch wielen en dakrails.

Maximaal 75 pk levert de Up als hij begin 2012 in de showrooms staat. In de toekomst kan er zo maar een GT Up komen met 100 pk. Daarom zet VW vast deze versie als studie neer op de IAA. Grote luchtinlaten, 17 inch wielen, LED-dagrijverlichting, een achterspoiler, twee uitlaten en een ander interieur laten zien hoe een mogelijk kleinste lid van de GTI-familie eruit zou kunnen zien.

Natuurlijk mag een milieuvriendelijke versie niet ontbreken. Het vijfde studiemodel is de Eco Up. Die heeft een 68 pk sterke driecilinder die op aardgas loopt. De gemiddelde CO2-uitstoot van deze versie is 79 gram per kilometer. De Eco Up is heel realistisch want in 2012 debuteert hij, zonder Bluemotion Technologies komt die tot 86 gram CO2/km, de studie heeft wel die techniek.

De E-Up heeft uiteraard elektrische aandrijving. Een piekvermogen van 82 pk, en een continu vermogen van 54 pk, het koppel is 210 Nm, dat zijn de waarden van de elektromotor. De accu zit in de vloer en heeft een capaciteit van 18 kWh. Maximaal 130 kilometer ver kom je met deze elektrische Up. Je herkent 'm aan een andere grille en LED-dagrijverlichting.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (63) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum