Waarom de Citroën C5 geen zachte landing maakte

Als Break beter tot zijn recht

Citroën C5
AutoWeek 12 2022
AutoWeek 12 2022

Je leest het in AutoWeek 12 2022

In 2001 verruilde Citroën de messcherpe lijnen van de Xantia en XM voor de weinig fijnzinnige bollingen van hun gezamenlijke opvolger, de C5. Een auto die, zijn ingenieuze nieuwe veersysteem ten spijt, bepaald geen zachte landing maakte.

Citroëns zijn gewoonlijk geen hapklare brokken. Gelukkig maar, want auto’s die bij iedereen in de smaak moeten vallen waren en zijn er al genoeg. In de jaren 90 ging het wat dit betreft een beetje de ­verkeerde kant op met Citroën. Onder aanvoering van PSA-topman Jacques Calvet dreigde ­het merk een slap aftreksel van Peugeot te worden. Maar er was hoop, in de vorm van de Xsara ­Picasso, die in zijn eentje bewees dat Citroën op eigen kracht toch best een heerlijk verfrissend ­model kon bouwen. Juist toen die goede sfeer er lekker in zat, verscheen op de autosalon van Parijs van 2000 het geheel nieuwe topmodel C5, opvolger van zowel de elegante Xantia als de bekroonde XM. Maar wat een wonder van design had moeten zijn, werd beoordeeld als een ­lelijk eendje, dat er geen blijk van gaf binnen afzienbare tijd in een mooie zwaan te zullen veranderen.

Teleurstelling Salon van Parijs 2000

De pers berichtte in mineur: de nieuwe Citroën was de grote teleurstelling van Parijs. Het leek alsof er in bedompte zaaltjes veel te lang over het model was vergaderd, door teams die zich elk op een eigen gedeelte van de auto hadden toegelegd, waarna hij zonder onderling overleg in elkaar was gezet. Met zijn vorstelijk geproportioneerde neuspartij, de verdrietige blik in de ogen, de onnatuurlijk hoge rug en het stompe staartstuk vertoonde ­het op persfoto’s in flets grijs ­gehulde model helaas wat al te veel gelijkenissen met een aangespoeld zeezoogdier. Ja, Citroëns mogen beslist anders dan anders zijn, maar dat nooit op een manier waarbij je liever je blik afwendt. En geneigd bent hulp te halen. Gelukkig was er ook goed nieuws. Het interieur was royaal, het dashboard door de betrachte symmetrie heel evenwichtig en qua rijden kwam de C5 als een rechtgeaarde Citroën aan de hoogste verwachtingen tegemoet.

Citroën C5

Toen later de veel harmonieuzer gelijnde en daardoor aantrekkelijke C5 Break verscheen, viel ­alles op zijn plaats. Was dat ­misschien het originele ontwerp, waarvan de gekke hatchback te haastig was afgeleid?

Lezersreacties (234) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.