VW mogelijk aan de slag in Ford-fabrieken VS

Mogelijk 'wereldwijde alliantie'

Volkswagen Passat NMS

Volkswagen gaat in de Verenigde Staten mogelijk auto's bouwen in de fabrieken van branchegenoot Ford. Volgens VW-topman Herbert Diess wordt momenteel gewerkt aan een pact met Ford. Hij zei dit na zijn bezoek aan het Witte Huis. Daar sprak de Amerikaanse president Donald Trump met topbestuurders van VW en branchegenoten BMW en Daimler.

Volgens Diess overweegt Volkswagen ook om een extra fabriek in de Verenigde Staten te realiseren. De gesprekken met Ford zijn volgens hem vergevorderd. Daarbij wordt mogelijk gemikt op een wereldwijde alliantie die ook goed nieuws moet betekenen voor de Amerikaanse auto-industrie.

Diess zei dat VW meer capaciteit nodig heeft in de VS. De nog op te zetten fabriek komt mogelijk in Tennessee, waar de automaker al een fabriek heeft. Deze is volgens hem nodig voor de productie van auto's van het merk Volkswagen en voor Audi's. Een beslissing over te nemen stappen volgt begin 2019. Hij benadrukte dat er meerdere opties op tafel liggen.

Trump hoopte tijdens de bijeenkomst in Washington de Duitse automakers te overtuigen meer productie in de VS op te zetten om daarmee het Amerikaanse handelstekort met de auto-industrie van 30 miljard dollar te beperken. Hij dreigde eerder met importtarieven op auto's en auto-onderdelen.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.