'VW-baas vooraf bekend met schandaal VS'

'Diess wist ervan'

Herbert Diess
De huidige Volkswagen-baas Herbert Diess zou hebben geweten van het schandaal met de sjoemelsoftware in de Verenigde Staten. Dat meldde de Duitse omroep NDR vrijdag. Hij zou daarmee ook geen schoon blazoen hebben in de kwestie.

Een voormalige medewerker van Volkswagen meldde het Openbaar Ministerie in Braunschweig dat hij op 13 september 2015 een document had opgesteld waarin werd benoemd dat VW de volledige geloofwaardigheid bij Amerikaanse autoriteiten verloren had. Daarbij zou het bedrijf op het punt staan om te worden aangeklaagd.

Herbert Diess werkte toen overigens nog maar net bij Volkswagen. Hij kwam in de zomer van 2015 over van BMW om bij Volkswagen directeur te worden van het Volkswagen-merk. Afgelopen april nam hij het roer van het volledige concern over van Matthias Müller.

De oud-medewerker zou het document op 14 september hebben overhandigd aan Diess. Vier dagen later kwam de kwestie aan het licht. Het sjoemelschandaal heeft de automaker al miljarden aan boetes en schikkingen gekost.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (74) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.