VS willen meer zekerheid bij grondstoffen elektrische auto's

Minder China

Chevrolet Bolt EUV

De Amerikaanse regering wil meer zekerheid hebben bij de levering van grondstoffen voor de accu's van elektrische auto's. Nu is China nog een van de belangrijkste leveranciers van die grondstoffen voor deze EV's. Het Witte Huis wil die afhankelijkheid verminderen en bijvoorbeeld meer inzetten op binnenlandse productie.

Het gaat bijvoorbeeld om grondstoffen als lithium, koper, kobalt, vanadium en mangaan. Het Witte Huis liet weten dat moet worden samengewerkt met bondgenoten om de leveringen van dergelijke grondstoffen veilig te stellen. De Verenigde Staten gaan meer financiering beschikbaar stellen voor internationale investeringen in projecten voor het delven van de grondstoffen. Ook wordt meer werk gemaakt van het recyclen van oude batterijen.

Verder gaat de regering van president Joe Biden kijken hoe de binnenlandse productie kan worden opgevoerd. Mijnbouwers hebben in de VS te maken met strenge regels en weerstand van milieugroeperingen, waardoor nieuwe projecten moeilijk opgestart kunnen worden. Washington gaat nu kijken of er veranderingen in de regelgeving kunnen komen zodat meer projecten veilig begonnen kunnen worden.

Biden wil veel werk maken van elektrisch rijden in de VS. Hij wil vele miljarden dollars uittrekken om de laadpaleninfrastructuur te verbeteren. Het doel van de Democraten is om in 2030 de meerderheid van de in de VS gebouwde auto's elektrisch te laten zijn. In 2040 moeten dan alle auto's op Amerikaanse wegen elektrisch aangedreven zijn.

Lezersreacties (48) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.