Vrachtschip met 4.000 auto's aan boord gezonken

'Felicity Ace' eerder al uitgebrand

Auto Banner roll-on-roll-off schip

Vrachtschip Felicity Ace, met aan boord 4.000 auto's van de Volkswagen Group, is gezonken. Dat meldt Bloomberg op basis van informatie van de rederij. Het schip had eigenlijk geborgen moeten worden. De waarde van de verloren gegane lading wordt geschat op omgerekend €392 miljoen.

Aan boord van de Felicity Ace brak op 16 februari brand uit. De bemanning kon worden geëvacueerd, maar het schip, dat onderweg was van Emden naar Davisville in de Verenigde Staten, dobberde daarna stuurloos en brandend rond op de Atlantische Oceaan. Reddingswerkers kregen het uiteindelijk voor elkaar om de brand te blussen en er werd een operatie op touw gezet om het schip te bergen. Dat laatste liep echter anders dan gepland. Vanmorgen zonk het schip, dat nabij de Azoren dreef, door de ruige zee. Volgens de rederij begon het schip door de hoge golven 45 graden naar de stuurboordzijde te leunen, waarna het zonk.

De rederij, Mitsui OSK Lines, noemt het zinken 'een verrassing'. Volgens de woordvoerder lijkt het erop dat er geen sprake is van olievervuiling in de oceaan, al plaatst diegene wel de kanttekening dat men dat momenteel 'aan het onderzoeken is'. Het schip had onder meer 1.900 Audi's, 1.100 Porsches, 500 Volkswagens, 189 Bentleys en 85 Lamborghini's in zijn laadruimte. Met het zinken van het schip zijn alle auto's aan boord definitief verloren gegaan, al werd voorspeld dat er door de brand al niet heel veel van de lading meer over was.

Volgens Volkswagen is de schade gedekt door de verzekering, maar de fabrikant zal de verloren productie wel weer moeten gaan inhalen. Lamborghini gaf eerder al aan dat de Aventador daardoor mogelijk langer in productie blijft.

Op de foto zie je niet de Felicity Ace, maar een ander vrachtschip ter illustratie.

Lezersreacties (69) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.