Voor het vaderland: Jeep Patriot Freedom Edition

Jeep Patriot Freedom Edition
Wij hebben hem niet meer, maar in de Verenigde Staten is de Jeep Patriot nog gewoon te bestellen. Gisteren vierde op-en-top Amerikaanse autobouwer Memorial Day met een speciale Freedom Edition van de Patriot.

Met Patriot als modelnaam hoeven we eigenlijk weinig toelichting meer te geven over de oorsprong van de Amerikaanse offroader. Om z'n stoere imago nog even aan te dikken heeft Jeep in the States een Freedom Edition op de menukaart staan, speciaal voor Memorial Day.

De Freedom Edition is dus een eerbetoon aan alle in de strijd gesneuvelde Amerikaanse soldaten. Dan is het wellicht een beetje flauw dat Jeep exact dezelfde editie als vorig jaar opnieuw de showroom in heeft gereden. In 2012 had het merk een variant onder dezelfde naam met dezelfde plakkers bij de dealers staan. De Freedom Edition voor dit jaar krijgt dezelfde 'militaire ster' op de motorkap, hetzelfde beeldmerk vinden we ook terug op de stoelen. Wie er graag eentje wil moet bij de Amerikaanse Jeep-dealers aankloppen, hij zal aan de andere kant van de grote plas blijven. De Patriot Freedom Edition is alleen te verkrijgen in rood, wit en blauw, de kleuren van de Amerikaanse vlag. Voor elk verkocht exemplaar maakt Jeep zo'n 195 euro over aan goede doelen.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.