Jeep Patriot vermomd als Renegade

Nieuwe Jeep Patriot barst uit z'n voegen

Jeep Patriot spyshots
Jeep Patriot spyshotsJeep Patriot spyshotsJeep Patriot spyshotsJeep Patriot spyshotsJeep Patriot spyshotsJeep Patriot spyshotsJeep Patriot Freedom Edition
De Jeep Patriot is inmiddels behoorlijk aan vervanging toe. Z'n opvolger went hier alvast aan de buitenwereld, ingepakt in een krap Renegade-omhulsel.

In 2007 lanceerde Jeep de Patriot op de Nederlandse markt (foto 8), om hem er vervolgens vier jaar later - na 1.046 verkochte exemplaren - weer vanaf te halen. In het thuisland staat de relatief compacte Jeep nog altijd in de prijslijst, maar aan een opvolger wordt hard gewerkt. Onze spionagefotograaf ziet de nieuweling hier bijna uit z'n Renegade-voegen barsten.

Het ziet ernaar uit dat de nieuwe Patriot - die volgens Amerikaanse media in de tweede helft van volgend jaar op de markt moet verschijnen - op een verlengde versie van het Small US Wide 4×4 wordt geplaatst. Op de foto's is goed te zien dat er onder de Renegade-verpakking duidelijk iets groters rondgaat. Mogelijkerwijs zal de nieuwe Patriot ook gelijktijdig de huidige Compass - het model onder de Cherokee - vervangen.

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.