Volvo scherpt uitrusting V40 aan

Uitzwaai-uitvoeringen

Volvo V40 Polar
Met meer dan 50.000 verkochte V40's en V40's Cross Country mag Volvo best van een succes spreken. Het Zweedse merk haalt een poetsdoek door de uitrustingsniveau van de compacte middenklasser en levert de V40 nu standaard met ledkoplampen en zestraps automaat.

De V40 is in drie uitvoeringen leverbaar: Polar, Polar+ en Polar+ Sport. De opgehoogde V40 Cross Country is er echter alleen als Polar+ Luxury. Standaard vinden Thor's Hammer-dagrijverlichting, ledkoplampen, de Geartronic-automaat en een half leren interieur hun weg naar de Polar. Degene die nu een handtekening onder het koopcontract voor een V40 zet, beschikt daarna standaard over een regensensor en elektrisch inklapbare buitenspiegels. Voor € 2.000 extra biedt Volvo de Polar+ aan met standaard navigatie, parkeerhulp achter, klimaatregeling over twee zones en verwarmbare voorstoelen. Beide uitvoeringen zijn leverbaar met de T2-benzinemotor met 122 pk in het vooronder.

Een stapje hoger bevindt zich de Polar+ Sport die naast meer paardenkrachten (152 pk) ook een sportiever R-Design uiterlijk heeft. Deze is ook als enige leverbaar met een 150 pk sterke D3-dieselmotor. Samen met de Cross Country is de Polar+ Sport standaard voorzien van DAB+, een panoramisch dak en meer parkeerhulp in de vorm van verschillende camera's. Een Volvo V40 Polar verlaat de showroom na een minimale investering van € 28.495, de Polar+ heeft een vanafprijs van € 30.495. De topversie van de V40 heeft een prijskaartje van
€ 31.995, de Cross Country kost € 1.000 extra. Dieselen kan vanaf € 36.495. De vernieuwde Polar-versies zijn per direct te bestellen. Aannemelijk is dat dit Volvo's afscheidsfeestje voor de huidige V40 is, want over niet al te lange tijd verwachten we een geheel nieuwe generatie van Volvo's kleinste model.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.