Volvo breidt XC40-productie uit

'De auto overtreft alle verwachtingen'

Volvo XC40
De Volvo XC40 mag zich al vanaf zijn introductie verheugen op een warme belangstelling van het publiek, maar heeft nu volgens Volvo alsnog de verwachtingen overtroffen. Daarom wordt de productie in zowel Gent als China uitgebreid.

"Het succes van de XC40 overtreft zelfs onze hoogste verwachtingen", stelt Volvo-CEO Håkan Samuelsson. 'Zijn' bedrijf mocht sinds de introductie van de XC40 al 80.000 orders ontvangen voor zijn kleinste SUV en grijpt dat naar eigen zeggen aan om de productie op beide locaties verder op te schroeven.

In het Belgische Gent ging de productielijn in november 2017 van start. Als Volvo in een uiterst populair segment had de XC40 over aandacht nooit te klagen en toen het model ook nog werd verkozen tot Auto van het Jaar was het hek helemaal van de dam.

Dat erkent ook Volvo Nederland. "De aandacht rondom de XC40 is zeker aangewakkerd na de Auto van het Jaar-uitslag. Niet alleen omdat de auto die won, maar ook omdat eenvoudigweg duidelijk werd dat het model er is", verklaart de importeur desgevraagd. De verkoopaantallen zijn ook in Nederland boven verwachting: "De wachttijd voor specifiek samengestelde exemplaren liep al snel op naar negen maanden. Het is ook wel typisch Zweeds om behoudend te prognosticeren, dus het is goed dat dit nu wordt bijgesteld." Hoeveel zogeheten vreemd-merkrijders de auto precies aantrekt, durfde de Nederlandse 'verdeler' op het moment van spreken niet te zeggen, maar het is volgens het bedrijf wel een product waarmee Volvo nadrukkelijk een nieuwe doelgroep aanboort.

PRIVATE LEASE Volvo XC40

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (57) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum