Volkswagens UX-design lijkt op Tesla's dashboard

Onderdeel van het dagelijkse leven

Volkswagen dashboard

Bij Volkswagen zijn ze achter de schermen druk in de weer met de nabije toekomst. De slimme koppen bij de afdeling van de elektronische ontwikkelingen geven nu een kijkje in eigen keuken. Daar krijgen we een nieuw systeem te zien waar toekomstige Volkswagen-bestuurders op kunnen rekenen.

Om te laten zien waarmee we te maken hebben, wordt de denkbeeldige Stephanie in het bericht naar voren geschoven als toekomstige Volkswagen-bestuurster. "De auto weet middels de data van haar smartwatch dat ze de afgelopen nacht niet goed zou hebben geslapen. Volgens de ontwikkelaars kan de toekomstige auto de volgende ochtend bij het instappen kunnen vragen of ze Stephanie moeten helpen met wakker worden." Het systeem waaraan Volkswagens ingenieurs nu werken, zet de verlichting in de auto vervolgens automatisch helderder en de favoriete muziek van de bestuurster wordt via de luidsprekers afgespeeld. We hebben hier te maken met Volkswagens ‘User Experience Design’: afgekort UX-design.

Met deze nieuwe technologie wil het merk laten zien dat de auto nog meer een onderdeel van ons dagelijkse leven wordt. Op de foto’s zien we een gigantisch centraal geplaatst scherm. Het geheel ziet er productierijp uit. Bijzonder is dat recent onthulde concept-cars, zoals de ID Roomzz en de ID Vizzion, heel andere interieurs aangemeten kregen. Bij de Roomzz monteerde Volkswagen bijvoorbeeld een breed scherm dat van achter het stuur doorliep naar de middenconsole. Dit nieuwe centrale scherm op het verdere lege dashboard uit het ontwikkelingscentrum heeft veel weg van Tesla’s binnenste. Net als bij de Tesla Model 3 lijkt Volkswagens nieuwe scherm boven de middenconsole te zweven.

Of, wanneer en in welke vorm we deze technologieën gaan tegenkomen, is de vraag. Het blijft uiteraard een ontwikkelingscentrum.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (54) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.