Volkswagens ID R zet Pikes Peak-record

Minder dan 8 minuten

Volkswagen I.D. R Pikes Peak
Volkswagen schreeuwde zijn elektrische Pikes Peak-plannen in de afgelopen maanden van de daken, maar de inspanningen van het bedrijf zijn niet voor niets geweest. De speciaal voor dit doel ontworpen ID R Pikes Peak-racer heeft nu het wereldrecord van de beroemde 'race to the clouds' in handen.

Coureur Romain Dumas reed in 7 minuten en 57,148 seconden in relatieve stilte de berg op en verwees daarmee het oude record van Sebastian Loeb, die in 2013 in 8.13,878 omhoog knalde, naar de geschiedenisboeken.

Volkswagen pakte de Pikes Peak-race dan ook zeer serieus aan. De ID R ziet eruit als Le Mans-racer en beschikt over een opmerkelijk grote achtervleugel en een elektromotor met 680 pk. In combinatie met een gewicht van nog geen 1.100 kg zorgt dat voor bizarre acceleratietijden, terwijl met behulp van slimme simulatiesoftware de juiste afstelling van de auto werd bepaald. Ook met de keuze voor Dumas liep Volkswagen weinig risico, want de Fransman zette 'Pikes Peak' ook bij de afgelopen twee edities op zijn naam. Het merk ziet Pikes Peak dan ook als een manier om zijn elektrische label 'ID' op de kaart te zetten en lijkt daar, in elk geval voor raceliefhebbers, aardig in te zijn geslaagd.

De Pikes Peak Hill Climb bestaat al sinds 1916 en is sindsdien maar liefst 96 keer verreden. Het traject op de berg in de Amerikaanse staat Colorado is bijna twintig kilometer lang en telt maar liefst 156 bochten.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (218) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.