Volkswagen XL1 alleen als leaseauto

Volkswagen XL1 concept car
Volkswagen gaat de XL1, beter bekend als de 1-literauto vanwege het extreem lage verbruik, in productie nemen bij Karmann. Zelf eentje aanschaffen wordt lastig; je kunt 'm namelijk alleen leasen.

Volkswagen presenteerde de tweezits XL1 in 2011 op de autoshow van Quatar, waar we ook de specificaties van de slechts 1,16 meter hoge plug-in-hybride noteerden. Het is de bedoeling dat de XL1 in 2013 gebouwd gaat worden bij Karmann in Osnabrück in een oplage van 50 tot 100 exemplaren. De auto is niet te koop voor particulieren, je kunt 'm alleen leasen. De hybridetechniek van de XL1 gaan we in de toekomst waarschijnlijk ook terugzien in de Volkswagen Up. Of - en zo ja, met wat voor leaseconstructie - de XL1 ook naar Nederland komt, is nog niet bekend. Volgens een woordvoerder van Volkswagen Nederland moeten de definitieve plannen nog worden goedgekeurd door de Raad van Bestuur.

Lezersreacties (75) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.