Geruchtenmolen: Volkswagen XL1 met GTI-kracht

Volkswagen XL1
Volkswagen XL1Volkswagen XL1Volkswagen XL1Volkswagen XL1Volkswagen XL1Volkswagen XL1
Volkswagen heeft met de XL1 een bijzonder zuinig karretje neergezet. Nu lijken de Duitse ingenieurs van plan om de lichtgewicht technieken te combineren met knallende GTI-spieren.

Car Magazine meldt dat Volkswagen een nieuw project op de tekentafel heeft liggen. Onder codenaam XR1 zou gewerkt worden aan een kleine lichtgewicht auto met een in het midden geplaatste krachtbron uit de Golf GTI!

Volgens de Engelse media moet de auto presteren als een Porsche 911 en hetzelfde verbruiken als een Golf TDI. De koolstofvezel monocoque van de XL1 zal als basis dienen, waarmee het sportieve zuinigheidswonder een gewicht van zo'n 850 kilo in de schaal zal leggen, wat minder is dan een Lotus Elise. De geblazen 2.0-liter met 220 pk uit de Golf GTI zou voor de aandrijving gaan zorgen. Een bron binnen Volkswagen heeft zelfs een boekje open gedaan over de te verwachten prestaties. Zo zou de XR1 sneller naar de 100 km/h sprinten dan een Porsche 911, die dat klusje in de basis in 4,8 seconden klaart. Z'n topsnelheid zou op 305 km/h moeten liggen, redelijk stevig voor zo'n compact karretje. Ook de vleugeldeuren van de XL1 zouden de oversteek naar de lichtgewicht supercar moeten maken.

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.