Volkswagen wil duurzame leider worden

Wakker geschud Volkswagen kijkt naar toekomst

Volkswagen wil duurzame leider worden
Terugkijkend op een 'opmerkelijk succesvol 2016' wil de Volkswagen Group vol inzetten op verandering. Dat meldt het concern bij de jaarlijkse terugblik op het voorgaande jaar.

De Volkswagen Group gaat nog steeds diep door het stof na het dieselschandaal. Afgelopen week bekende het concern schuld tegenover de Amerikaanse rechter. Maar ondanks de grootschalige misleiding wist het merk in 2016 een nieuw verkooprecord te realiseren. Terugblikkend stelt CEO Matthias Müller dat 2016 'opmerkelijk succesvol' was. Opmerkelijk omdat het bedrijf vorig jaar al flink aan het puinruimen moest. Müller grijpt vandaag de jaarlijkse persconferentie aan om naar de toekomst te kijken, meldt Autocar.

Het verkooprecord van 2016 moet de veranderingen die de Volkswagen Group wil doorvoeren versnellen. Müller stelt dat het concern in 2025 'een leider op het gebied van duurzame mobiliteit' wil zijn en in datzelfde jaar dertig volledig elektrische modellen in het aanbod wil hebben. Daarbij zet het in op solid-state accu's, die een volgende stap in de accutechnologie vormen. Verder wordt Audi het paradepaardje voor zelfrijdende auto's en gaat VW AG samen met Chinese partners FAW en JAC inzetten op de ontwikkeling van elektrische auto's voor groeimarkten.

Cijfers

Over 2016 maakte Volkswagen Group € 7,1 miljard winst. Daar zijn de miljarden die werden uitgegeven na aanleiding van het dieselschandaal al bij weggestreept. De grootste groei zat in China: + 12,2 procent. Het merk Volkswagen haalde € 1,9 miljard winst op, 0,6 procent minder dan een jaar eerder, vooral als gevolg van het dieselschandaal. Lamborghini en Ducati waren samen goed voor € 4,8 miljard winst, iets meer dan in 2015. Vooral Skoda deed goede zaken: het merk verkocht bijna tien procent meer auto's en zag de winst met 30,9 procent stijgen naar € 1,2 miljard. Seat ging, na verliezen in 2015, naar een winst van € 153 miljoen. Porsche en Bentley wisten tenslotte allebei meer winst te noteren, en kwamen respectievelijk op € 3,9 miljard en € 112 miljoen.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (73) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.