'Volkswagen wil aandeel in GAZ'

Geruchten ontkend noch bevestigd

GAZelle GAZ
Volkswagen zou zijn zinnen hebben gezet op een deel van het Russische GAZ. Veel meer dan dat is op dit moment nog niet duidelijk.

Volgens persbureau Reuters is de Duitse autogigant in gesprek met het management van GAZ, dat zich momenteel vooral bezighoudt met de bouw van lichte bedrijfsvoertuigen. Het persbureau zegt zich te baseren op vijf verschillende bronnen, maar kan verder geen details melden. Dat komt vooral doordat beide bedrijven vooralsnog weigeren commentaar te leveren op de kwestie.

Volkswagen en GAZ zijn in ieder geval geen onbekenden van elkaar, want GAZ bouwt in het Russische Nizhny Novgorod onder meer de Skoda's Yeti en Octavia. Op eigen initiatief heeft GAZ ook verschillende modellen gevoerd, waarvan die van Volga het bekendst zijn. Inmiddels hebben de Russen zich toegelegd op commerciële voertuigen, onder meer de sterk op een oude Ford Transit lijkende GAZelle. Die 'bus' is op de straten van Moskou nog geregeld te zien.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.