Volkswagen Touareg terug naar Nederland

Grootste Europese VW SUV komt terug

volkswagen touareg

De Volkswagen Touareg is sinds 2020 in Nederland niet meer te bestellen. Wie hem mist, kunnen we ongetwijfeld blij maken. De Volkswagen Touareg keert binnenkort namelijk terug naar Nederland!

De huidige derde generatie Volkswagen Touareg werd in 2018 gepresenteerd, maar was in Nederland geen lang leven beschoren. Althans, zo leek het. De SUV verdween in 2020 immers van de Nederlandse bestellijsten, maar daarop keert hij waarschijnlijk nog dit jaar terug. De Volkswagen Touareg staat op het punt een facelift te ondergaan en die gefacelifte versie komt naar Nederland Dat kan de Nederlandse importeur aan AutoWeek bevestigen.

Tot 2020 was de Volkswagen Touareg in Nederland leverbaar met een 340 pk sterke V6 TSI-benzinemotor, met 231 pk en 286 pk krachtige 3.0 TDI's en met een machtige 4.0 V8 TDI die het tot 422 pk en - houd je vast - 900 Nm schopte. Elders in de wereld leverde Volkswagen hem ook als Touareg R met een plug-in hybride aandrijflijn van 462 pk. Zustermodellen als de Audi Q7, Porsche Cayenne en zelfs Bentley Bentayga bestaan hier wél met een plug-in hybride aandrijflijn. Het zou ons niet verbazen als de Touareg als plug-in hybride zijn weg terugvindt naar de Nederlandse markt, al is over het motorenaanbod officieel nog niets bekend.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (42) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum