Volkswagen Tiguan krijgt Golf-front

Facelift op komst!

Volkswagen Tiguan

De in 2016 gepresenteerde tweede generatie Tiguan staat op het punt onder het mes te gaan. Dankzij het Instagram-account van Wilco Blok kunnen we je al de voorzijde van de vernieuwde versie laten zien.

De Tiguan werd in 2016 tijdens de IAA van Frankfurt aan het publiek getoond en stond het jaar erop bij de Nederlandse dealers. Volkswagen acht de tijd rijp voor een facelift, te meer omdat de auto waarvan de Tiguan in feite de SUV-broer is, de Golf, onlangs werd vernieuwd. Het is dan ook niet heel verwonderlijk dat Volkswagen het vooraanzicht van de herziene Tiguan een designelement van de nieuwe Golf meegeeft.

Volkswagen Tiguan

Op het front van deze Tiguan zien we namelijk koplampen waarvan de indeling sterk doet denken aan die van de Golf VIII. Naast de koplampen gaat ook de grille op de schop, deze loopt nu onder de 'kijkers' door en ook onder de voorbumper op deze - mogelijk als R-Line uitgevoerde - Tiguan. Wat er op technisch vlak gaat veranderen, valt nog niet met zekerheid te zeggen. Het is niet ondenkbaar dat Volkswagen de 1.5 TSI met mild-hybrid techniek ook in de vernieuwde Tiguan monteert. En, zou die Tiguan R er straks dan écht komen?

PRIVATE LEASE Volkswagen Tiguan

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (44) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.