Volkswagen T-Prime Concept GTE blikt vooruit

Plug-inhybride vlaggenschip in China

Volkswagen T-Prime Concept GTE
Volkswagen T-Prime Concept GTEVolkswagen T-Prime Concept GTEVolkswagen T-Prime Concept GTEVolkswagen T-Prime Concept GTEVolkswagen T-Prime Concept GTEVolkswagen T-Prime Concept GTEVolkswagen T-Prime Concept GTEVolkswagen T-Prime Concept GTEVolkswagen T-Prime Concept GTEVolkswagen T-Prime Concept GTEVolkswagen T-Prime Concept GTE
Volkswagen heeft in China een nieuw studiemodel getoond. Zijn naam is T-Prime Concept GTE en is naast fors ook nog eens volgestampt met elektronica.

Volkswagen heeft een hele rits nieuwe SUV's in conceptuele vorm klaarstaan. Met de T-Roc werd vooruitgeblikt op een compacte cross-over in het C-segment en de onlangs in Genève getoonde T-Cross Breeze moet een trede lager op de ladder de cross-over-klant bedienen. Deze nieuwe T-Prime Concept lijkt helemaal bovenaan de ladder te opereren.

De T-Prime Concept GTE meet 5,06 meter in de lengte, is 2 meter breed en 1,71 meter hoog. Onder de kap ligt een plug-inhybride aandrijflijn die uiteraard al werd weggegeven door de naam van de concept-car én de C-vormige ledverlichting aan de voorzijde. Een 252 pk en 370 Nm sterke 2.0-liter TSI is gekoppeld aan een 135 pk sterke elektromotor én een achttrapsautomaat. Het gecombineerde vermogen komt uit op 381 pk en 700 Nm koppel. 4Motion-vierwielaandrijving is aanwezig. In zo'n zes tellen sprint de SUV naar een snelheid van 100 km/h. Zijn topsnelheid ligt op 223 km/h. Wie heel rustig met zijn rechtervoet omgaat, moet een verbruik van 2,7 l/100 km kunnen halen. Volledig elektrisch komt de Volkswagen 50 kilometer ver.

Het interieur is - ondanks het forse formaat van het studiemodel - gericht op totaal vier personen. Achterin beschikt met over eigen zetels. Vanbinnen zien we twee digitale schermen, waarvan het exemplaar voor het infotainmentsysteem gebogen is. Op het stuurwiel vinden we touchknoppen in plaats van fysiek aanwezige exemplaren. Ook achterin hebben inzittenden de beschikking over een scherm.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (58) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.