Volkswagen T-Cross komt als 150 pk sterke 1.5 TSI

Standaard zeventraps DSG

Volkswagen T-Cross 1.5 TSI

De internationale prijslijst van de T-Cross wordt met een extra sterke benzinemotor gevuld. Na een reeks 1.0 TSI benzinemotoren, maakt nu de 150 pk sterke 1,5-liter TSI zijn opwachting in de compacte cross-over.

In de huidige prijslijst treffen we de 1.0 TSI met 95 of 115 pk. Deze driecilinder tuboblokken moeten het binnenkort af gaan leggen tegen de nieuwe topversie, want Volkswagen kondigt de krachtigere versie aan. De 150 pk sterke benzinemotor is een bekende, want hij staat reeds al in de prijslijsten van bijvoorbeeld de Polo, de Golf en de Tiguan.

De 1.5 TSI wordt in T-Cross standaard aan een zeventraps automaat met dubbele koppeling gekoppeld. Het blok brengt de compacte Wolfsburger uiteraard sneller van zijn plek. Een sprint vanuit stilstand naar de snelheid van 100 km/h neemt met de voet plat op de grond gedrukt 8,5 seconden in beslag. De snelste sprinttijd bedroeg voorheen 10,2 seconden voor de 115 pk sterke T-Cross. De topsnelheid van de krachtigere T-Cross ligt op 200 km/h.

In Duitsland zijn de orderboeken per direct geopend met een basisprijs van € 25.690. Gezien het Nederlandse stelsel waar een T-Cross met de 115 pk sterke 1.0 TSI al een basisprijs van € 25.970 heeft, moeten wij flink dieper in de buidel tasten. De Nederlandse importeur heeft nog niet laten weten of, wanneer en voor hoeveel de sterke T-Cross naar ons land komt.

PRIVATE LEASE Volkswagen T-Cross

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (31) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.