Volkswagen peilt Amerikaanse interesse in Tarok

Peilstok

Volkswagen Tarok Concept

Volkswagen heeft de Tarok Concept meegebracht naar New York, een studiemodel dat we al even kennen. Toch is de showauto voor de Noord-Amerikaanse tak van Volkswagen een belangrijk ding.

Eind vorig jaar liet Volkswagen in het Braziliaanse São Paulo de Tarok Concept zien, een studiemodel waarmee het merk de komst van een nieuwe compacte pick-up voor de Zuid-Amerikaanse markt aankondigde. Die Tarok staat nu ook op de beursvloer van New York.

Volgens Volkswagen zijn er vooralsnog geen plannen om de van vier portieren voorziene compacte pick-up ook naar de Verenigde Staten te halen. Wél geeft het merk aan dat het tijdens de International Auto Show van New York de meningen van het publiek over de auto in de gaten houdt. Volkswagen zegt te willen weten hoe de Amerikaanse klant tegen een dergelijke kleine pick-up aan kijkt. Een slimme zet, omdat pick-ups in de Verenigde Staten mateloos populair zijn. Veelal zijn dat grote jongens als de Ford F-150 en de Chevrolet Silverado, maar onlangs was het Ford dat besloot om ook de kleinere Ranger naar de Verenigde Staten te brengen. Er lijkt een markt te ontstaan voor compactere pick-ups en dus lijkt het tonen van de Tarok in New York geen onverstandige zet. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.