Volkswagen oefent met vernieuwde Touareg

Volkswagen oefent met vernieuwde Touareg
Volkswagen oefent met vernieuwde TouaregVolkswagen oefent met vernieuwde TouaregVolkswagen oefent met vernieuwde TouaregVolkswagen oefent met vernieuwde TouaregVolkswagen oefent met vernieuwde TouaregVolkswagen oefent met vernieuwde Touareg
Hij loopt alweer - of, beter gezegd, pas - drie jaar mee, maar Volkswagen acht de tijd rijp om de tweede generatie van Touareg op te frissen. We spotten een gecamoufleerd exemplaar op een bergweg in de Alpen, dus de facelift komt er aan!

Heel spannend zullen de wijzigingen aan Volkswagen's grootste SUV niet zijn. Op de foto's zien we alleen de neus en kont van de auto onder de camouflage, dus je mag gerust rekening houden met een ander design voor de koplampen en achterlichten. Ook is al duidelijk te zien dat de voorbumper een wat speelser design krijgt, want door de omhulsels heen zie je al dat de zijkanten van de ondergrille voortaan schuin naar de buitenkant weg zullen lopen, terwijl de lijnen bij het huidige model nog richting kentekenplaat afbuigen. Opvallend is bovendien dat de halve achterklep is verpakt in verhullende vuilniszakken, dus het zou zo maar kunnen dat Volkswagen daar ook wat aanpassingen voor ons in petto heeft.

Verder vormt de facelift natuurlijk een mooi moment om de Touareg te voorzien van de opgewaardeerde (veiligheids-) systemen, en wellicht zelfs om de auto wat lichter en zuiniger te maken. Dat zou de Nederlandse importeur geen windeieren leggen, want onder onze belastingdruk heeft de grote Sports Utility Vehicle het erg moeilijk in de verkoopstatistieken. In zijn eerste volle jaar (2011) bijvoorbeeld, wist PON slechts 208 exemplaren van de Touareg te slijten. Daarna is het alleen maar bergafwaarts gegaan, want in de jaren daarna steeg het jaarlijkse verkoopcijfer in ons land niet eens boven de honderd stuks. Daar kan de schoorsteen in Leusden niet echt van roken, zullen we maar zeggen. Het zal ons benieuwen of de komende facelift, die waarschijnlijk officieel onthuld zal worden op de autoshow van Genève in maart 2014, daar verandering in kan brengen...

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.