'Volkswagen nagelt schuldigen aan schandpaal'

'Ontslagbrieven naar Hackenberg en Hatz'

'Volkswagen nagelt schuldigen aan schandpaal'
Volkswagen zal nog deze week de verantwoordelijken aanwijzen in de affaire rond het grootschalige gesjoemel met dieselmotoren bij de Duitse automaker. Daarbij zullen man en paard worden genoemd.

Volgens ingewijden zal de raad van commissarissen vrijdag niet alleen de opvolger van de vertrokken topman Martin Winterkorn benoemen. Ook zullen ze de namen onthullen van de mensen die verantwoordelijk zijn voor de manipulaties van de emissietesten.

Winterkorn stapte woensdag op. Volgens hem heeft het bedrijf een "frisse start" nodig. De topman ontkende overigens dat hij iets afwist van het geknoei met de uitstootwaarden van dieselauto's. Alleen al in de Verenigde Staten kan VW voor het gesjoemel een miljardenboete krijgen. Winterkorn zelf heeft mogelijk nog recht op een vertrekbonus van miljoenen euro's.

Overigens noemde de Duitse krant Bild op basis van anonieme bronnen al twee prominenten binnen de onderneming die een ontslagbrief kunnen verwachten. Ingenieurs Ulrich Hackenberg, topman van het onderzoeks- en ontwikkelteam van Audi, en Wolfgang Hatz, die eindverantwoordelijk is bij de motorendivisie van Porsche, zullen vrijdag volgens de krant aan de dijk worden gezet.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.