Volkswagen krijgt groen licht voor 'dieselfix'

800.000 auto's kunnen terug naar garage

Volkswagen krijgt groen licht voor 'dieselfix'
De Duitse toezichthouder KBA heeft de technische wijzigingen die Volkswagen voor 800.000 modellen met EA189 2.0 TDI heeft klaargestoomd, goedgekeurd. Daarmee kan een grote terugroepactie beginnen.

Volkswagen begint naar eigen zeggen zo spoedig mogelijk met het aanpassen van de EA189 2.0 TDI-dieselmotoren die betrokken zijn bij sjoemelschandaal Dieselgate. Volkswagen heeft van waakhond KBA toestemming gekregen de wijzigingen door te voeren. Het gaat om 800.000 exemplaren van de Passat, Passat CC en Eos.

Volgens Volkswagen hebben eigenaren van de betrokken modellen reeds een brief ontvangen dat hun auto onder de terugroepactie valt. In een tweede brief wordt gevraagd een afspraak te maken om een bezoek te brengen aan de garage. Het gaat om exemplaren van de Passat, Passat CC en Eos met 2.0-liter TDI dieselmotor met vermogens van 110, 136 en 140 pk. Volgens Volkswagen hebben de aanpassingen geen invloed op het brandstofverbruik en de prestaties.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (115) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.