Volkswagen kort beloningen top

Matthias Müller krijgt meer

Volkswagen kort beloningen top
In de nasleep van dieselgate heeft Volkswagen de beloningen van topmannen met 37 procent gekort, maar CEO Matthias Müller gaat er juist flink op vooruit.

In totaal ging er afgelopen jaar 39,5 miljoen euro naar de topmannen van Volkswagen. Dat is 37 procent minder dan in dieselgatejaar 2015, toen 63,2 miljoen euro over de directieleden werd verdeeld, zo blijkt uit de vandaag gepresenteerde jaarcijfers. Daarmee ligt Volkswagen meer in lijn met de andere grote Duitse autoproducenten, weet Bloomberg te melden: de top van Mercedes-Benz soupeerde in 2015 37,3 miljoen euro, die van BMW deed het met 34,8 miljoen euro nog wat bescheidener.

Let wel; die 39,5 miljoen van Volkswagen is inclusief een 10 miljoen euro vertrekpremie voor voormalig topvrouw Christine Hohmann-Dennhardt, die afgelopen januari het veld moest ruimen door verschil van inzicht.

Toch hoeft niet iedereen in Wolfsburg de broekriem aan te halen. CEO Matthias Müller, die in 2015 (het jaar dat hij overstapte van Porsche naar VW om Winterkorn op te volgen) met 4,76 miljoen euro rond moest komen, kreeg een opslag van 52 procent en ontving afgelopen jaar 7,25 miljoen euro.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.