Volkswagen kondigt Touareg V8 TDI aan

Ook voor Nederland

Volkswagen Touareg V8 TDI

Volkswagen kondigde de V8 TDI al tijdens de wereldpremière van de Touareg tussen neus en lippen door aan, maar nu laat de Nederlandse importeur volmondig weten dat hij naar Nederland komt. Zijn werelddebuut volgt op de beursvloer in Genève.

Vorige week introduceerde Volkswagen nog de benzine-V6 met 340 pk, maar nu is het tijd voor een nog krachtiger aandrijflijn voor de Touareg. Binnenkort verwacht de plaatselijke Nederlandse dealer namelijk de Touareg met een V8 TDI-dieselmotor in het vooronder. Zijn vermogen? 421 pk schoon aan de haak! Het maximumkoppel bedraagt 900 Nm. Binnen 4,9 seconden zit het bakbeest op de 100 km/h, de topsnelheid is op 250 km/h begrensd. De V8 voldoet volgens Volkswagen aan de laatste Euro 6-emissienorm.

Naast de aangekondigde V6-benzinemotor staat de Touareg al sinds zijn introductie met twee diesels in de prijslijst: de 3,0-liter V6 met 231 en 286 pk. Instappen kan vanaf € 81.125, de nieuwe benzinemotor heeft een prijskaartje van € 91.625. De prijzen van een Touareg met deze nieuwe dikke V8 zijn vooralsnog onbekend. Zijn publieksdebuut volgt in Genève.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (74) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum