Volkswagen investeert flink in Horizon Robotics in China

In China, voor China

Volkswagen Passat facelift (China)

Volkswagen heeft in China een flink bedrag overgemaakt naar Horizon Robotics, een bedrijf dat zich vooral bezighoudt met de ontwikkeling van technologieën die nodig zijn voor autonoom rijden. Dat levert onder meer en joint-venture op tussen Volkswagens Cariad en Horizon Robotics.

Cariad is een dochteronderneming van Volkswagen en houdt zich vooral bezig met software-ontwikkeling, vooral voor nieuwe technologische oplossingen. Cariad gaat in China een joint-venture aan met Horizon Robotics, waarbij Cariad met 60 procent het grootste aandeel heeft. Volkswagen pompt ongeveer €2,4 miljard in de samenwerking met Horizon Robotics. Volgens Reuters is ongeveer €1 miljard een directe investering in Horizon zelf en gaat de rest naar de nieuw op te richten joint-venture, die in de eerste helft van 2023 een feit moet zijn.

Voor de Europese markt heeft de samenwerking tussen Cariad en Horizon vooralsnog geen gevolgen. Het credo is hier juist ‘in China, for China’ en de joint-venture richt zich dus specifiek op de ontwikkeling van (deels) zelfrijdende auto’s voor de Chinese markt.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.