Volkswagen investeert 300 miljoen dollar in Gett

Uber-tegenhanger krijgt financiële injectie

Volkswagen investeert 300 miljoen dollar in Gett
Infotainment speelt een steeds grotere rol in autoland en ook autodeelprogramma's als Uber zijn steeds prominenter aanwezig. Volkswagen heeft aangekondigd liefst 300 miljoen dollar te investeren in Gett, een concurrent van het al genoemde Uber.

Eerder deze week schreven we dat Toyota Uber omarmde nu is het Gett - voorheen bekend als GetTaxi - dat van Volkswagen een financiële injectie van 300 miljoen dollar, zo'n 270 miljoen euro krijgt.

De investering van Volkswagen past bij het voornemen van het Duitse merk om in 2025 een 'grote aanbieder van vervoer' te zijn. Het merk wil een groter deel van zijn verdiensten uit andere vervoersmiddelen en -diensten halen.

Gett werd in 2010 in Israël uit de grond gestampt en is vergelijkbaar met Uber. Via een applicatie op je smartphone kun je in meer dan 50 steden - waaronder Londen, Moskou en New York - eenvoudig een taxi bestellen. De app is zowel voor iPhone als voor Android en BlackBerry te krijgen.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.