'Volkswagen I.D. Buzz in productie'

Busje komt zo

Volkswagen I.D. Buzz Concept
Goed nieuws voor wie al jaren wacht op een reïncarnatie van het aloude Volkswagen-busje. De I.D. Buzz Concept gaat namelijk daadwerkelijk in productie.

Althans, als we de woorden van Herbiert Diess, topman van Volkswagen, mogen geloven. Tegen onze Engelse collega's van AutoExpress heeft Diess namelijk gezegd: " [...] auto's met een emotionele waarde zijn belangrijk voor Volkswagen. In de Verenigde Staten verkopen we bijvoorbeeld nog veel Beetles. Straks hebben we ook de Microbus die we hebben laten zien. We hebben namelijk besloten hem te gaan bouwen," aldus Diess.

De Microbus, zoals Diess de auto noemt, zal in de praktijk opdrogen als de productieversie van de I.D. Buzz Concept die dit jaar werd getoond. De auto komt op het MEB-platform te staan, het elektrische platform van de Volkswagen Groep. Het MEB-platform biedt volgens Diess een aantal voordelen. "De proporties worden beter en vanbinnen is er veel meer ruimte, vergelijkbaar met een segment hoger," aldus vertelt Diess.

Niet voor het eerst

Of liefhebbers van 'het busje' nu direct geld opzij moeten zetten, valt nog te bezien. Volkswagen is immers al jaren bezig met het semi-aankondigen van een retrobus en nooit kwam het er echt van. In 2001 liet Volkswagen de Microbus Concept zien. Tien jaar later, in 2011, kwam Volkswagen met een soortgelijke concept-car, de Bulli. Vorig jaar schoof Volkswagen de Budd-e naar voren, opnieuw een studiemodel dat wat design betreft sterk hintte naar de komst van een retrobus. Met de bevestiging van de I.D. Buzz Concept lijkt de terugkeer van 'het busje' weer een stap dichterbij.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (57) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.