Volkswagen Group: 'Android Automotive blijft 15 jaar up-to-date'

Nieuwe software komt met Q6 e-tron en Macan

Volkswagen ID2all

Producten van de Volkswagen Group krijgen in de nabije toekomst infotainmentsoftware gebaseerd op Android Automotive. Die software zal tot vijftien jaar nadat een auto geleverd wordt up-to-date gehouden worden, zegt de CEO van Cariad - Volkswagens dochteronderneming voor softwareontwikkeling - nu.

We kennen het al van Volvo, Polestar en Renault en ook BMW gaat er binnenkort aan: infotainmentsoftware gebaseerd op Android Automotive, een besturingssysteem van Google dat speciaal voor auto's is ontworpen. De Volkswagen Group is ook voornemens om de infotainmentsoftware voor al zijn modellen in de toekomst te baseren op Android Automotive. Dat maakte het al in 2021 bekend tijdens een presentatie over Volkswagens plannen voor 2030, maar dat deed het destijds als het ware tussen neus en lippen door.

Nu komt het voornemen om Android Automotive te gebruiken, dat waarschijnlijk voor het eerst invulling krijgt bij de introductie van Volkswagens PPE-platform met de Audi Q6 e-tron en de elektrische Porsche Macan, opnieuw aan het licht. De Amerikaanse tech-nieuwswebsite Ars Technica heeft namelijk aan de CEO van Cariad, de softwareonderneming van de Volkswagen Group, gevraagd hoe het zit met de updates voor Android Automotive in Volkswagenproducten.

Bij mobiele telefoons met Android-software geldt dat ze na enkele jaren al niet meer in aanmerking komen voor alle software-updates, mede doordat telefoons niet ontworpen zijn om veel langer mee te gaan. Bij auto's zit dat anders. Vandaar dat Ars Technica de vragen voorlegde. Wat blijkt? De Volkswagen Group wil tot vijftien jaar na levering van een auto updates blijven bieden voor de op Android Automotive gebaseerde software. De zorgen die om de hoek komen bij het gebruiken van een wat oudere telefoon, zijn dus bij auto's met Google-software pas veel later van toepassing - als Cariad en de Volkswagen Group woord houden.

Lezersreacties (105) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.