Volkswagen C-Trek is ruige Chinees

Chinese modellenchaos breidt zich uit

Volkswagen C-Trek is ruige Chinees
Volkswagen C-Trek is ruige ChineesVolkswagen C-Trek is ruige ChineesVolkswagen C-Trek is ruige ChineesVolkswagen C-Trek is ruige ChineesVolkswagen C-Trek is ruige Chinees
Tijdens de autoshow die momenteel in het Chinese Guangzhou plaatsvindt, heeft Volkswagen de C-Trek gepresenteerd. Een auto die maar moeilijk is in te delen.

Volkswagen heeft in China twee joint-ventures, die lokaal modellen produceren: FAW-VW en SAIC-VW. Eerstgenoemde heeft in het thuisland de C-Trek gepresenteerd.

Het is altijd een hele klus een nieuw Chinees Volkswagen-product te plaatsen. De twee joint-ventures hebben een wirwar aan semi aan elkaar gerelateerde modellen in de prijslijsten staan. Daarbij is er een enorme overlap tussen de segmenten waar te nemen. Deze C-Trek kan worden gezien als een avontuurlijk ingestelde stationwagon-versie van de Bora die FAW-VW in de prijslijsten heeft staan. De Bora, die niets met de Bora te maken heeft zoals wij die in Europa kenden, werd begin dit jaar in een nieuwe jas gehesen.

De C-Trek meet 4,56 meter in de lengte, is 1,79 meter breed en 1,49 meter hoog. Hij staat hoger op zijn poten dan zijn sedanbroer en is voorzien van een avontuurlijke kunststof aankleding. Op de motorenlijst staat een 110 pk sterke atmosferische 1.6 en een 131 pk sterke 1.4 TSI.

Geïntrigeerd door de modellenchaos die Volkswagen in China tentoonspreidt? Klik dan hier voor de website van FAW-VW. En hier is het modellenaanbod van SAIC VW te vinden.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.