VinFast maakt eerste modelnamen bekend

Lux A2.0 en Lux SA2.0 naar Parijs

VinFast SUV en Sedan
VinFast SUV en SedanVinFast SUV en SedanVinFast SUV en SedanVinFast SUV en SedanVinFast VinFast SUV en Sedan
De Vietnamese nieuwkomer VinFast laat maar wat graag weten dat het aanwezig is tijdens de autosalon van Parijs. Het bedrijf bewijst door stapsgewijs nieuws te brengen in elk geval dat zijn marketingmachine naar behoren draait.

Het Vietnamese VinFast trekt morgen het doek van zijn eerste modellen, een sedan én een SUV, waarvan we nu weten dat die eerste Lux A2.0 gaat heten. De SUV krijgt de naam Lux SA2.0. Volgens VinFast moeten de namen benadrukken dat de auto's gepositioneerd worden als premiummodellen. Erg gemakkelijk te onthouden zijn de namen echter niet. De letter 'A' in de naam staat voor 'kwaliteit van A-klasse'. de '2.0' staat voor de cilinderinhoud van de motoren.

In september volgend jaar start VinFast met de productie van het tweetal. Het Vietnamese bedrijf heeft niets minder dan designhuis Pininfarina aangesteld om de exterieurs te tekenen. Italiaanse invloeden dus. Onderhuids lijken we overigens Duitse invloeden tegen te gaan komen. De Lux SA2.0, de SUV, is onderhuids in hoge mate gelijk aan de vorige generatie van BMW's X5. De Lux A2.0, de sedan, deelt zijn technische basis juist met de vorige generatie van BMW's 5-serie. Als de VinFast-modellen inderdaad op die BMW's gebaseerd zijn, zetten we gezien de modelnamen in op de aanwezigheid van de 184 pk en 270 Nm sterke 2,0-liter viercilinder van de 520i en/of op de komst van een 245 pk en 350 Nm sterke versie van die vierpitter, een blok dat we kennen uit de 528i van de vorige generatie 5-serie.

Het merk wil in 2025 jaarlijks 500.000 auto's gaan produceren en ook staat het exporteren van die auto's op de planning.

Morgen hebben we alle details.

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.