Vier- en vijfdeurs Ford Ka gespot

Europese variant grotere Ka weer op pad

Ford Ka
Ford KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord KaFord Ka
De voor Europa bedoelde vijfdeurs Ford Ka is weer eens opgedoken. Deze keer niet alleen de Ka met twee deurtjes meer dan 'onze' Ka, maar ook de vierdeurs sedan.

Alweer bijna twee jaar geleden dook de vijfdeurs Ka - die in Zuid-Amerika inmiddels alweer eventjes in de showroom staat - voor het eerst op in Europa. Ford is nog steeds met de wereldreiziger aan het testen en heeft nu ook de sedan overgevlogen.

Opvallend is dat de voor- en achterkant weer wat meer ingepakt zijn dan de vorige keer dat we de auto in beeld hadden. Mogelijk gaat het deze keer om auto's waarbij de uiterlijke wijzigingen voor de Europese markt al aanwezig zijn, waar de vorige testauto toch vooral een kopie van de Zuid-Amerikaanse versie leek. Toch lijkt het erop dat de verschillen tussen 'onze' versie en de overzeese niet heel groot zullen zijn.

De sedan, die men in Brazilië al kent als de Ka+, is deze keer ook mee op pad gegaan. De Nederlandse markt is voor kleine sedans - en sedans überhaupt - niet echt gunstig, dus we verwachten dat de 'Ka met kont' aan ons voorbij zal gaan en vooral in het oosten van Europa aan de man wordt gebracht. De geruchten gaan dat de vijfdeurs Ka hier als Ka+ door het leven zal gaan en luxer wordt dan zijn Zuid-Amerikaanse evenknie. We wachten af.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.