Vernieuwde Volkswagen Polo GTI heeft een prijs

Sneller en completer, dat wel

Volkswagen Polo GTI
Volkswagen Polo GTIVolkswagen Polo GTIVolkswagen Polo GTIVolkswagen Polo GTIVolkswagen Polo GTI

De gefacelifte Volkswagen Polo staat al een tijdje in de showroom, maar de vernieuwde Polo GTI had nog geen vernieuwde prijs. Die blijkt niet mee te vallen.

De topversie van de Polo-reeks werd eerder dit jaar apart voorgesteld en hobbelt ook als het gaat om marktintroductie iets achter de rest van het aanbod aan. Vandaag leren we dat Volkswagen minimaal €37.990 wil hebben voor de auto. Dat is wel heel veel, zeker als je weet dat een Polo GTI in 2020 nog voor krap 32 mille van jou kon zijn.

Als kleine pleister op de wonde krijg je niet alleen 7 hele pk’s extra (totaal 207 stuks) en een extra DSG-versnelling (nu 7), maar ook wat uitrusting. Zo krijgt iedere Polo GTI standaard IQ-light, ofwel led-matrixverlichting. Dat was voor de facelift niet leverbaar, maar bovendien werd destijds ook de Polo GTI standaard gewoon met de basiskoplampen uitgerust. Ook climate control met twee zones en parkeersensoren rondom zijn standaard op de GTI. Maar ja, 38 mille…

Bovendien is de Polo GTI ook in zijn nieuwe vorm zeker niet afgeladen. Een assistentiepakket met onder meer dodehoeksensor kost bijvoorbeeld extra, net als keyless entry en stoelverwarming. Voeg een pakket met onder meer een panoramadak aan het geheel toe, en de prijs vliegt over de 40.000 euro heen.

Fiesta ST

Ter verdediging van Volkswagen is deze tamelijk bizarre prijsstelling natuurlijk vooral een Nederlands probleem, dankzij een relatief hoge CO2-uitstoot en dus bpm. Ook de vernieuwde Ford Fiesta ST is duur, namelijk minimaal €34.975. Dat is echter wel duidelijk minder, en bovendien zit die auto in Nederland standaard heel goed in z’n spullen.

PRIVATE LEASE Volkswagen Polo

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (106) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum